Откриха предварително отговорите на матурите!

Известна част от абитуриентите са постигнали успех на държавния изпит много преди деня на матурите!

Някои ученици са открили отговорите още в 8-ми клас, други малко по-късно. Трети не са открили отговора на шести въпрос, защото на 06.03.2015 са избягали от час. Някои ученици на 09.10.2013 не са слушали и са изпуснали отговора на 14-ти въпрос. Изглежда, че на 04.05.2014-та година много от зрелостниците са писали във facebook по време на час и са изпуснали отговора на 23-ти въпрос. Около половината от учениците ще имат проблем с предпоследния въпрос, защото не са повярвали, че има някакъв смисъл да напишат онова домашно през пролетната ваканция.

За сметка на това, много от зрелостниците са открили отговорите заедно с родителите си, които не са спирали да ги подкрепят и мотивират. Родителите им са се интересували от образованието на децата си и са давали от времето си и от вниманието си за тези отговори, а не само от парите си за частни уроци. Други са намерили отговорите чрез учителите си, макар да идват от бедно семейство. Те първо са открили отговора на въпроса “Как мога да успея, въпреки средата в която живея?”

Една малка част от абитуриентите са открили отговора на всички въпроси. А отговорът е, че рано или късно човек трябва да се научи сам да учи, да се откъсне от наставленията на учителите си и да се превърне в самостоятелен ученик, който намира ценността на образованието в самото учене и в любознателноста.

Проучванията ни показват, че сред хилядите потребители на Khan Academy, известна част от тях са държали матура, на която са открили отговорите в постоянството, добрата организацията на времето, обвързването на ученето със собствените интереси и допълнителните занимания чрез online ресурси.

Драги зрелостници, ученето не приключва с матурата. Ние от екипа на “Образование без раници” ви пожелаваме целта ви днес да не е “вземане на матурата”, а преминаването в следващия етап от образованието и ученето през целия живот. 

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s