По случай деня за активизъм чрез блогове: За какво се бори нашата организация

Всяка година на 16-ти октомври се провежда Blog Action Day: ден, в който сме поканени да пишем по дадена тема. Тази година темата е:

#RaiseYourVoice

”Образование без раници”, като хора с обща цел за Кан академията и добрите образователни материали, решихме да се включим в тази инициатива и да ,,надигнем гласа си’’,  за да кажем:

За какво се бори нашата организация?

За-какво-се-бори-нашата-организация_20151016

#1 Образованието е необходимо средство за създаване на по-добро бъдеще,

а не привилегия за отделни хора в обществото. С него можем да покоряваме големите проблеми на нашето време, да покоряваме други планети, а и – ако се отнасяме достатъчно сериозно към образованието – да покоряваме самите себе си. Ние всеки ден се опитваме да покоряваме страховете си, липсите си на възможности, пречките в собствените ни глави. Вероятно не успяваме да го правим колкото желаем, но вярваме, че чрез образованието е възможно да подобрим собственото си бъдеще, като междувременно помaгаме и на други.

#2 Образованието да е общодостъпно

за всеки, който иска да се възползва от него, от детската градина до старини. Като общество трябва да насърчаваме качественото образование като основно човешко право.

#3 Образованието е движещата сила

на ПРОМЯНАТА на съзнанието, че ,,Ние можем!’’. Ние го виждаме като ключово средство за постигане на сплотено, щастливо, пълно с идеи общество, което предлага възможности за лична и професионална реализация на всички.

#4 Образованието дава надежда на децата,

че те ще бъдат подготвени за добър и смислен живот. Образованието е помогнало на милиарди хора да минат от бедност към богатство, било то материално, душевно или социално.

Нашата организация се бори за осъществяването на мисията си, като се основава на горните точки. Да, ние оценяваме колко трудна, но и съществена, е задачата и затова се радваме на всеки свой успех. Ние не се стремим просто към успешно завършен продукт, а и към подобряване на ОБРазованието в България по принцип, за да могат повече хора да надигат гласа си.

Включи се и ти!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s