Да бъдем Будители като даваме безплатно образование на световно ниво

Скоро е 1 ноември – Денят на Народните Будители. От сдружение „Образование без Раници“ искрено вярваме, че днес, когато този празник носи особено силно значение, във всеки се крие будител. Дайте шанс на Будителя в себе си, като помогнете с преводите на Кан Академията или станете ментори!

На български език за момента сайтът съществува в богата бета-версия. Това означава, че можете спокойно да се запишете и да започнете да решавате задачи, като обаче трябва да очакавате преводът да не е идеален. Между другото, сайтът е, и винаги ще бъде, безплатен. С ваша помощ, докато решавате задачи по математика по забавен начин, се надяваме и да намерим и отстраним възможно най-много грешки. Досега сме превели над 3 милиона думи с упражнения и уроци по математика, информационни технологии, физика, биология, история, изкуство и т.н. Освен това имаме и субтитри за над 1 600 клипа, които представляват стотици часове за получаване на нови знания! Ние желаем да дадем на цялото общество в България безплатен начин за постигане на образование на световно ниво – а вие можете да ни помогнете и така да се превърнете в част от Будителите на следващото поколение.

КА_снимка_успех_20151031

Кан Академията е световна образователна организация, която цели безплатно образование на световно ниво за всеки и навсякъде. Достъпна е на големите световни езици, а скоро и на български. Уменията се затвърждават чрез упражнения, които се нагаждат към ученика, като знанията могат да се учат и чрез видео клипове. Платформата е за ученици и възрастни, които искат да повишат знанията си или да помагат на други да се учат. Учителите, или менторите, получават достъп до разнообразни начини за детайлно следене на напредъка, даващи им възможност да помагат за конкретните проблеми на всеки учещ. Ние, от Кан Академията, вярваме, че е нужно да знаеш само едно: Можеш да научиш всичко!

Насоките за превод се намират в тази презентация. Това е страница на Кан Академията във Фейсбук, а групата за доброволци е тук. Ако не ползвате Фейсбук, можете да пишете директно на екипа на този адрес – khanacademy.bg@gmail.com.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s