Рози – новият ни изпълнителен директор

С голямо вълнение приветстваме Розалина Лъскова като изпълнителен директор на „Образование без раници“ (ОбР)! За тези от вас, които все още не знаят, ОбР е НПО-то, което създадохме през декември 2014 г., за да организираме прилагането на Кан Академията в България. Включването на Рози е поредна важна стъпка към нашата мисия да предоставим безплатно качествено образование за всеки.

Ролята на изпълнителния директор

С Рози вече сме съгласували основните стратегически цели, като главната от тях е осигуряването на дългогодишна платформа за развитие на работата ни. Нейната работа в началото ще включва дълбоко запознаване с хората, процесите и инструментите ни. Това скоро ще ѝ позволи да обнови бюджета ни, да управлява приоритетите ни за превод на Кан Академията и да поеме контактите с партньорите ни. В крайна сметка очакваме да сме все по-подготвени и видими с ангажимента си да помагаме на хиляди деца да постигнат целите си в класната стая и отвъд нея.

За Рози

Розалина Лъскова (Рози)

Розалина Лъскова (Рози)

Надяваме се всеки от вас да опознае Рози по-добре в идващите месеци. За начало, малко за нея: Рози отдавна се е посветила на работата в неправителствения сектор и добрите за обществото ни каузи. До началото на годината е изпълнителен директор на Фондация „Танцово изкуство – Илиев“, а междувременно създава своята организация „Шар Жар“, с която обединява множеството си други проекти от последните години, като културен мениджър и анализатор в сферите културни и творчески индустрии, управление в изкуствата, култура и образование, социални иновации и човешки капитал, добро управление. Тя е член на управителния съвет на базираната в Берлин международна организация MitOst e.V. Рози е завършила право в Хумболт-Университет Берлин и бизнес администрация в УНСС. Работила е в сферите добро управление, модернизиране и реформа на администрацията, европейски фондове и политики на ЕС – в държавната администрация в България и в Германия. Рози се ангажира лично за по-активно гражданско общество и за свободата на словото и медиите. Стипендиант е на Goerdeler-Kolleg for Good Governance (Robert Bosch Stiftung) и Marshall Memorial Fellowship (GMF).

С хъса си да променя и опита си във вълнуващи екипи, тя се вписва чудесно в нашата амбициозна, отворена и усмихната култура.

 

Пожелаваме Успех!

Екипът на „Образование без раници“ и Кан Академията в България

Реклама

2 мнения за “Рози – новият ни изпълнителен директор

  1. Pingback: TrueStory.bg

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s