Да работим заедно за една добра 2016-а година

Скъпи съмишленици и приятели,

радваме се да изпратим една успешна година и сме благодарни, че заедно с вас можем спокойно и с надежда да гледаме към новата 2016 г.

Със сериозни темпове напредва основното ни начинание – превеждането и адаптирането на най-мащабния онлайн портал за образование в света, Кан Академията (Khan Academy), на български език. И тази година българският е един от най-превежданите езици. На bg.khanacademy.org/ вече са преведени хиляди упражнения и над 1800 клипа, посещавани от хиляди потребители месечно. В допълнение, през YouTube се ползват още 160 дублирани видеа. В първите месеци на 2016 г. се надяваме да стартираме пълната, жива версия на сайта на български.

Направихме и следваща крачка към институционализирането на работата ни – сдружението ни „Образование без раници“ вече има изпълнителен директор, с който ще задвижим още много важни за развитието ни стъпки, включително привличане на спонсорска подкрепа, оценката на качеството на материалите ни и привличане на още доброволци, желаещи да допринасят за безплатно качествено образование за всекиго.

Заедно с вас знаем, че образованието е основно изискване за едно добро и проспериращо общество. За съжаление, над 80% от децата в България получават образование под средното за Европа, а 44% се затрудняват с елементарни задачи. Ние се борим срещу тази присъда за бъдещето на българското общество. Кан Академията дава на всеки от нас уникалната възможност да подобри образованието в България – това е, което ни окриля и мотивира да запретнем отново ръкави и през 2016 г. Едни от нас превеждат или редактират уроци, други ги дублират, трети – популяризират платформата и дори помагат на отделни деца с уроците. Заедно можем да променим живота на десетки хиляди деца в България!

Така че останете с нас и нека заедно да си пожелаем една „отлична“ и усмихната нова година, изпълнена с вяра в успеха на всяко дете в България!

Екипът на „Образование без раници“ и Khan Academy България

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s