Стартираме кампания за набиране на средства – за да преведем по-скоро цялата Khan Academy и на български!

 

Вече над 10 години Khan Academy предлага безплатно образование на световно ниво на всеки, навсякъде по света. Нашата кауза е да преведем, адаптираме и прилагаме световната платформа на български, за да могат максимален брой хора да се възползват от този ресурс и в България. Учители като г-ж Десислава Миленкова и ученици като Ванеса и Петър от 4-ти клас в 137 СОУ искат да ползват платформата, но на български език.

За да е възможно това, ни трябват средства. Превеждаме Khan Academy от 2011 г. насам, благодарение на труда на стотици доброволци и няколко единични дарения. Учениците в страната вече ползват около 1800 преведени видео урока – от общо 8000. Превели сме и няколко хиляди от интерактивните упражнения, но имаме още много работа – в английската версия на платформата те са цели 100 000. Освен това, работим да гарантираме качеството на преводите заедно с експерти по учебните предмети.

За да постигнем по-скоро целите си, започваме набиране на средства. С тази кампания се надяваме да съберем от единични дарения (crowdfunding) минимум $5000 и така да покажем на нашите преки поддръжници и на големи потенциални спонсори, че имаме потенциал да генерираме и финансова подкрепа. По условие на краудфъндинг платформата Global Giving, трябва да привлечем минимум $5000 от поне 40 дарители – но по възможност много повече! Защото за целия превод и контрол на качеството на Khan Academy са нужни повече средства и трудът на нашите доброволци не е достатъчен.

Затова – подкрепете ни от 14 до 25 март!

Вашето дарение ще помогне съдържанието нa Khan Academy да достигне до хиляди български деца и най-вече – до тези 40% от тях, които нямат достъп до качествено образование. С Khan Academy даваме на учениците ресурс на световно ниво, с който спестяват средства от частни уроци и с който учат, докато се забавляват, а учители и родители лесно следят и подпомагат тяхното развитие. Желанието ни е да направим България част от глобалната общност на 26 милиона учещи с Khan Academy.

Средствата от тази кампания ще използваме, за да довърим и стартираме по-скоро официалната “жива” версия на Khan Academy на български. За да постигнем това е необходимо:

  • да преведем субтитрите и да дублираме още няколкостотин урока, както и
  • да преведем и адаптираме още няколко хиляди упражнения.

С вашата помощ ще постигнем това още в следващите месеци!

Как да дарите?

Кликнете тук за страницата на кампанията ни в Global Giving или копирайте този текст в браузъра си:
https://www.globalgiving.org/projects/educate-bulgarian-children-with-khan-academy/

Колко да дарите?

Всяко дарение, малко или голямо, е важно! На страницата на кампанията имате различни опции.

Кога да дарите? 

Oт 14 март (понеделник) до 25 март (петък) 2016 г. Това са само 12 дни, така че не отлагайте! Освен това, всяко дарение на 17 март (от 15 ч. българско време) на стойност между $25 и $1000 ще бъде увеличено от Global Giving с още 20%. В допълнение, ако сме един от най-успешните проекти, Global Giving ще добавят накрая и допълнителен финансов бонус от себе си.

Благодарим ви!

Специални благодарности за съдействието и подкрепата в подготовката на филмчето на: всички ученици от 4-ти „в“ клас в 137 СОУ „Ангел Кънчев“ в София, техния класен ръководител – г-жа Десислава Миленкова, и на цялото училище; на Детски научен център „Музейко“, на режисьора Катерина Борисова и SEMPERIA FILMS, на оператора Андрей Аспарухов и помощта на Zdravko Yonchev Photography, на BUBU Studio, Списание 8 и БО Студио.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s